Ugrás a tartalomhoz

Statisztikai Szemle – Útmutató az Archívum használatához

Az Archívum használatakor kérjük, hogy tartsák be a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény előírásait. Magáncélra letölthetik, kinyomtathatják a közreadott tanulmányokat, de másolásuk, sokszorosításuk, terjesztésük a Statisztikai Szemle szerkesztőségének írásbeli engedélye nélkül az említett törvényben megfogalmazott jogkövetkezményekkel jár.


Segédlet a szabad szavas kereséshez

A címben/absztraktban és a cikkben keresett szövegrész – A listában megjelenik minden cikk, amelyikben szerepel:

  • váll* –"váll"-lal kezdődő szavak.
  • egyéni vállalkozó – mindkét szó. (A találati listán nagyobb súllyal szerepelnek azok a cikkek, amelyekben egymás mellett található a keresett két szó/kifejezés).
  • egyéni -­vállalkozó – az "egyéni" szó, de a vállalkozó nem.
  • "egyéni vállalkozó" – a pontos kifejezés.
  • "szóródnak átlaghoz képest"~4 – az idézőjelben lévő szavak egymástól maximum 4 szó távolságra vannak (más számmal is működik).
  • Párnicky~ Például személyneveknél használható a '~', ha nagyjából megvan a betűzés, de nem teljesen.

Találatok rangsorolása: szerző, cím, absztrakt, cikk tartalma a sorrend. Ennek megfelelően: szerzőre keresve az általa írt cikkek a lista elején lesznek.


Honlapunkon a Statisztikai Szemle egyes cikkei pdf-formátumban érhetők el. (Az 1923 és 1996 közötti időszak állományai szkennelt képekből készültek automatikus karakterfelismerő programmal, így ezek tartalma is kereshető.)


Köszönjük, ha az Archívummal kapcsolatos észrevételeit a statszemle@ksh.hu címen megosztja velünk.


Szerkesztőség