Ugrás a tartalomhoz

HSSz – Tagok – Közbeszerzési Hatóság (KH)

A szervezet neve:

Közbeszerzési Hatóság (KH)

Rövid bemutatkozás:

Az 1995 óta fennálló Közbeszerzési Hatóság autonóm államigazgatási szerv, kizárólag az Országgyűlésnek alárendelten működik. Feladata, hogy a közérdeket az ajánlatkérők és az ajánlattevők érdekeit figyelembe véve hatékonyan közreműködjön a közbeszerzési politika alakításában, a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakításában és elterjesztésében, elősegítve a közpénzek nyilvános és átlátható módon történő elköltését. A Hatóság keretében Közbeszerzési Döntőbizottság működik, amely az ország egész területére kiterjedő illetékességgel bírálja el a közbeszerzésekkel kapcsolatos jogvitákat.

Intézményi elérhetőség:

Levelezési cím: 1026 Budapest, Riadó utca 5.
E-mail: kapcsolat@kt.hu

Statisztikával kapcsolatosan felmerülő kérdésekben a felhasználóknak információt nyújt:

Tejnóra Judith, statisztikai osztályvezető (Tejnora.Judith@kt.hu)

Hivatalos statisztikai tevékenység:

A Közbeszerzési Hatóság számos statisztikai kimutatást és elemzést készít a hazai közbeszerzésekre vonatkozó főbb mutatók tekintetében, amellyel szervezetünk hozzájárul a közvélemény és a hazai, valamint európai uniós gazdasági-intézményi döntéshozók felé folytatott tájékoztatási tevékenységhez.

Az előállított hivatalos statisztikai adatok köre:

A közbeszerzésekkel kapcsolatos statisztikák alapját a (Közbeszerzési Hatóság által publikált) Közbeszerzési Értesítőben megjelent, az eljárások eredményéről szóló tájékoztató hirdetmények adatai képezik, amelyek a lebonyolított hazai közbeszerzési eljárásokra vonatkozóan tartalmaznak információkat.

Az előállított adatok, statisztikai kiadványok elérhetősége:

www.kozbeszerzes.hu/statisztika