HSSz – Tagok – Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM)

A szervezet neve:

Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM)

Intézményi elérhetőség:

Budapest, Bem rkp. 47, 1027
nefefo@mfa.gov.hu

Hivatalos statisztikai tevékenység:

A KKM az OECD Fejlesztéstámogatási Bizottság (DAC) részére projektszinten szolgáltat adatot Magyarország tárgyévet megelőző évi hivatalos nemzetközi fejlesztési és nemzetközi humanitárius segítségnyújtási tevékenységre fordított kiadásaival kapcsolatban. A statisztika a Hivatalos Fejlesztési Támogatások (ODA) arányát hivatott kimutatni a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) függvényében. Ezt a statisztikát felhasználva jelentést készít a KKM a Kormány részére Magyarország éves nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről, amely a Kormány jóváhagyása után elérhető a http://nefe.kormany.hu/eves-beszamolok oldalon.

Az előállított hivatalos statisztikai adatok köre:

Multilaterális nemzetközi fejlesztési együttműködés adatai, multilaterális szervezetek részére történt kifizetések, tagdíjak, felajánlások. Továbbá bilaterális nemzetközi fejlesztési és humanitárius projektek, támogatások, adósság-elengedések, kölcsönök, tőkeáttételek, ösztöndíjak.

Az előállított adatok, statisztikai kiadványok elérhetősége:

Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján, éves beszámolók

Az adatgyűjtés módszertana

Az adatgyűjtés gyakorisága éves.
Az adatokat közvetlen megkeresést követően a központi költségvetésből részesülő és azzal gazdálkodó minisztériumok, közigazgatási szervek és önkormányzatok szolgáltatják.

Tájékoztatási naptár

tárgyévet követő év harmadik negyedévében

Nemzetközi kapcsolatok

Az OECD által kidolgozott és megküldött táblázat kitöltésén keresztül szolgáltatja a KKM az adatokat Magyarország előző évi hivatalos nemzetközi fejlesztési és nemzetközi humanitárius segítségnyújtási tevékenységre fordított összegére vonatkozóan.
http://www.oecd.org/hungary/
http://www.oecd.org/dac/financing-sustainable-development/development-finance-data/